Úticél
Érkezés
Távozás
Hilton Vienna Plaza
Hilton PlazaHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 150 €-tól
Le Meridien Vienna
Le Meridien Vienna
Le MeridienLe Meridien Vienna 180 €-tól

Vásárlás Bécsben

Karácsonyi vásár: Bécs

Szállás Bécs - Bécsi karácsonyi vásár / Christkindlmarkt

Bécsi karácsonyi vásár / Christkindlmarkt

Bécsi karácsonyi vásárról beszélve, akár több különböző bécsi Christkindlmarkt-ra is gondolhatunk, melyek közül a három leghíresebbet mutatjuk be.

Az első, legnagyobb, és leghíresebb karácsonyi, és adventi vásár Bécsbenimmár a 18. század óta várja a karácsonyi bevásárlásra készülőket (a vásár sokszor hangoztatott 700 éves története inkább legendának tekinthető). A 20. század elején a Freyung, 1924-től 28-ig a Stephansdom előtti tér, majd a Neubaugürte, az Am Hof, 1949-től 1957-ig a Neubaugürtel adott helyet neki. Jelenlegi helyén, a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt, 1975 óta működik. Bécs karácsonyi piaca 2009-ben november 14. és december 24. között ad lehetőséget a karácsonyi bevásárlásra. A hatalmas vásárnak hamisíthatatlan karácsonyi hangulata van: adventi zenék csendülnek fel, csodálatosan feldíszített fenyőfák, és hamisithatatlan karácsonyi illatok járulnak hozzá a hangulathoz. Az átfázott vásárlók, és nézelődők forralt borral, és egyéb forró italokkal melegíthetik fel magukat. A Christkindlmarkton minden karácsonyi ajándék megkapható: játékok, édességek, karácsonyi díszek, ruhák, ételek, parfümök, bőr- és sportfelszerelések, művészeti alkotások, és minden egyéb.

Eljutás: A legnagyobb bécsi karácsonyi vásár, a Rathausplatzon, a bécsi városháza előtt található. U2 metró: Rathaus megálló.

Nyitva tartás (2009): November 14-December 23.: 10:00-21:30. December 24-én 09:00-18:00.

Kartner Strasse

Szállás Bécs - Kartner Strasse

Bécs egyik legelőkelőbb, nagy múltú, és igen drága bevásárlóutcája a Stephansdomnál található Kartner Strasse. Ugyanakkor az utóbbi időben már olcsóbb üzletek, és gyorséttermek is megjelentek itt. Az utca viszonylag drága, kevéssé arisztokratikus helyeken olcsóbb árukat is lehet kapni. A Kartnerstrassén megtapasztalható az úrias-kávézós bécsi életstílus.

Eljutás: U1, U3 metró: Stephansplatz állomás

Szállás Bécs - Steffl

Steffl

Bécs századfordulós áruháza, a Karntner Strassén található Steffl megújulva várja a látogatóit. A 14 ezer négyzetméteres, hatalmas bevásárlóközpontban divatos ruhákat, és népviseleteket vásárolhatunk, könyvesboltokat, és iparművészeti cikkeket találhatunk, játékok, szépségápolási, és műszaki cikkek vásárolhatók, valamint a legfelső szinten lévő, előkelő Sky étteremből a finom ebéd, vagy vacsora elfogyasztása mellett a kilátásban is gyönyörködhetünk.

Eljutás: Cím: Karntner Strasse 19. U1, U3: Stepahnsplatz állomás.

Nyitva tartás: Hétfő-szerda: 9:30-19:00, csütörtök-péntek: 09:30-20:00, szombat: 09:30-18:00. Vasárnap zárva!

Szállás Bécs - Ringstrassen Galerien

Ringstrassen Galerien

Bécs szívében, 10 ezer négyzetméteren a Ringstrasse épületei között lévő passzázsokon a világ vezető divatcégeinek termékei, cipők, ékszerek, órák, és egyéb cikkek vásárolhatók. A hely mindig tele van turistákkal. A különböző épületek üveghíddal vannak összekötve, így egy igen különleges bevásárlóközpontot láthatunk.

Eljutás: Cím: Karntner Ring 9. U1, U2, U4: Karlsplatz állomás.

Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 10:00-19:00. Szombat: 10:00-18:00. Vasárnap zárva! 

Szállás Bécs - Mariahilfer Strasse

Mariahilfer Strasse

Bécs legdivatosabb bevásárlóutcájának, a Mariahilfer Strassénak Westbahnhof és a Museumquartier közötti része többórás shoppingolásra csábítja a vásárolgatást kedvelő embereket. Számos üzlet, áruház, kis, hangulatos bolt, bár, és étterem várja az idelátogató vásárlókat. Szinte minden üzlet van a Mariahilfer Strassén, köztük két népszerű bevásárlóközpont, a Gerngross, és az EuroCenter.
 

Szállás Bécs - Graben

Graben

Graben, melynek magyar jelentése "az árok", Bécs 1. kerületének egyik leghíresebb utcája. A Stock-im-Eisen-Platznál kezdődő, és a Kohlmarktnál végződő, a Szent István Székesegyháznál lévő sétálóutca több szép, és híres épület, és szobor mellett a felsőkategóriás vásárlás színhelye is, Bécs egyik legérdekesebb bevásárlóutcája.
 

Szállás Bécs - Donauzentrum

Donauzentrum

Távolodjunk egy kicsit a belvárostól, és az 1. kerülettől. A Donauzentrumban, főleg sok patinás bécsi üzlethez képest, semmi különleges nincs, ugyanolyan bevásárlóközpont, amelyekkel szerte a világon találkozhatunk. Ugyanakkor 225 ezer négyzetméteres területével ez Bécs legnagyobb bevásárlóközpontja, és az árak is mérsékeltebbek, mint a belvárosi áruházakban. Nagyszámú üzlet található itt, a ruháktól, a műszaki cikkeken keresztül az ékszerekig minden kapható, és természetesen a minden plázára jellemző mozik, és éttermek is helyet kaptak a hatalmas épületben.

Eljutás: Cím: Wagramerstraße 81. U1 metró: Kagran állomás.

Nyitva tartás: Hétfő-szerda: 09:00-19:00, csütörtök-péntek: 09:00-20:00, szombat: 09:00-18:00. Vasárnap zárva!

 


 

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel