Úticél
Érkezés
Távozás
Hilton Vienna Plaza
Hilton PlazaHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 150 €-tól
Le Meridien Vienna
Le Meridien Vienna
Le MeridienLe Meridien Vienna 180 €-tól

Éttermek, kávézók Bécsben

Szállás Bécs - Demel

Demel

A Demelt kitűnő süteményei, és tortái, művészi, színes ablakai, és barokk berendezési tárgyai világhírűvé tették. A kitűnő kávéházat 1786-ban alapították, jelenlegi helyére 1857-ben költözött. Az árak ugyanakkor igen magasak itt, és sokak szerint a cukrászda dolgozói sem túl segítőkészek. Megkóstolható itt az Sachertorte is, amely összehasonlítható a Cafe Sacher eredeti tortájával. Több legenda is kering annak kapcsán, hogy hogy juthatott hozzá a Demel a recepthez. A Hotel Sacher tortájához képest az a különbség, hogy a Demel Sacher-tortájában a sárgabaracklekvár nem a közepén, hanem a bevonat alatt található. .

Eljutás: Cím: Kohlmarkt 14. U3 metró: Herrengasse állomás. 2A, 3A busz: Hofburg megállóhely.

Szállás Bécs - Cafe Central

Cafe Central

Az egyik leghíresebb, és legdrágább bécsi kávézó 1860-ban nyílt meg. A 20. század elején a bécsi értelmiség törzshelyévé vált. Számos híresség megfordult itt, köztük Trockij. A Cafe Central kávéi, süteményei, és atmoszférája fantasztikusak. A falakat Sissi, és Franzl festményei díszítik.

Eljutás: Cím: Herrengasse 14. U3 metró: Herrengasse megálló.

Szállás Bécs - Kardos, Ilona Stüberl - Magyar éttermek

Kardos, Ilona Stüberl - Magyar éttermek

Ha Bécsben is magyar ízekre vágyunk, annak egyik legjobb módja a Kardos étterem meglátogatása. A magyar ételeken kívül, balkáni, szlovén, és osztrák ízekkel is kényezteti az étterem a vendégeit. A Kardos berendezése is magyar, balkáni, és cigány motívumokat idéz.

Eljutás: Cím: Dominikaner Bastei 8. U4 metró: Schwedenplatz állomás.

Másik remek magyar étterem az Ilona Stüberl, amely már több, mint 50 éve, 1957 óta működik. Somlai Mihály, és Somlai Ilona alapította. Az étterem 2005-ben a Wiener Bezirksblatter magazin szavazásán, tradicionális bécsi éttermeket megelőzve elnyerte az "év vendéglője" díjat. A 25 férőhelyes étteremben gulyáslevest, és palacsintát 4,20, míg főételeket jellemzően 9-11 Eurós áron ehetünk.

Eljutás: Cím: Brauner Strasse 2.

Szállás Bécs - Sacher

Sacher

Bécs egyik leghíresebb kávéházában, amely a szintén igen híres Sacher Hotelben van, megkóstolható Ausztria leghíresebb édessége, a fantasztikusan finom, eredeti Sachertorte. A hely presztízsével a magas árak is együtt járnak, de a legautentikusabb Sacher-tortát itt lehet megkóstolni, és persze meg is lehet ebédelni.

Eljutás: Cím: Philharmonikerstrasse 4. U3: Stephansplatz megálló. Innen pár perc gyaloglás, vagy átszállás az U1-re, és leszállás az Oper - Kärnterstrasse állomáson.

Szállás Bécs - Landtmann

Landtmann

A Café Landtmann Bécs 1. kerületében található. Talán ez Bécs legelegánsabb, és legnagyobb presztízsű kávéháza. 1873-ban Franz Landtmann alapította. Ma Ausztria vezető politikusai, üzletemberei, és értelmiségei itt találkoznak. Meglátogatta már Sigmund Freud, Marlene Dietrich, Paul McCartney, és még sok híres ember. A kávézónak remek konyhája is van.

Eljutás: Cím: Dr. Karl Lueger Ring 4. U3 metró: Herrengasse állomás.

Szállás Bécs - Wiener Rathauskeller

Wiener Rathauskeller

A bécsi városháza étterme 1899-ben nyílt meg. Autentikus osztrák ételek kóstolhatók itt, elérhető árakon. Az élő zene, és a csodás belső tér az ételeket talán még finomabbá teszi.

Eljutás: Cím: Rathausplatz 1. U2 metró: Rathaus megálló.

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel