Úticél
Érkezés
Távozás
Hilton Vienna Plaza
Hilton PlazaHilton Vienna Plaza - Bécs, Ausztria 150 €-tól
Le Meridien Vienna
Le Meridien Vienna
Le MeridienLe Meridien Vienna 180 €-tól

Bécs: hasznos utazási információk

Eljutás Bécsbe

Vonattal: A MÁV két óránként indít Bécsbe közvetlen EuroCity járatokat, Budapest Keleti Pu.-ról. Budapesten kívül a vonat a magyarországi szakaszon Győrben, és Hegyeshalomban áll meg. Wien Westbahnhofra érkezik, a pályaudvar Bécs belvárosában, a Mariahilfer Strasse közelében van. A Westbahnhofnak U-Bahn (metró) megállója is van (az U3, és U6 vonalon).

SparSchiene jeggyel oda-vissza összesen 26 euróért lehet így Bécsbe jutni (ezt a fajta kedvezményes jegytípust jó néhány héttel a tervezett utazás előtt kell venni, és megkötése, hogy nem váltható vissza, és csak egy konkrét vonaton, egy konkrét nap használható). Lehetőség van kirándulójegy vásárlására is: oda-vissza 31 Euró, 14 éven aluliaknak 14,30 Euro: ez, a SparSchiene jeggyel ellentétben a megváltástól számítva 4 napig érvényes, és bármely vonaton igénybe vehető. Kirándulójegy vásárlásával a bécsi tömegközlekedési hálózat ingyen használható. Ha elfogyott a SparSchiene jegy, és a kirándulójegy sem megfelelő, akkor egy útra 23,94, oda-vissza tehát kb. 48 Euróért lehet Budapest-Bécs, és Bécs-Budapest jegyet vásárolni.

További információk és menetrend a MÁV weboldalán.

Busszal: Budapestről, kedvezményesen, az OrangeWays indít bécsi járatokat, naponta kétszer (reggel 7-kor, és 10-kor), az FTC Stadion elől. A jegy ára: oda, és vissza is 2450 Ft, a retúrjegy pedig 4900 forintba kerül. További információk, és foglalás az OrangeWays weboldalán.

Autóval Budapestről kényelmesen az M1-es, majd Hegyeshalomtól az A4-es autópályán lehet Bécsbe jutni. A magyaron kívül az osztrák szakaszra is szükséges autópálya-matrica, ez azonban a magyarországi benzinkutaknál is megvásárolható. A 10 napos matrica jelenleg (2009) 7,70 Euróba kerül. 

Bécs repülőtere

A bécsi nemzetközi repülőtér 16 km-re, délkeletre található Bécs városközpontjától. A City Airport Train a Wien Mitte állomáshoz viszi az utasokat. Fél óránként jár, az út 16 percet vesz igénybe, a vonat sehol nem áll meg. Az egy irányú útért 9 Eurót kell fizetni a retúrjegy pedig 16 Euróba kerül. 14 éven aluli gyermekek, szülői kísérettel, ingyen utazhatnak. Olcsóbb, de valamivel lassabb az S-Bahn, amely szintén a Wien-Mitte vasútállomásra érkezik.

A repülőtérről a Westbahnhofra, ill. a Westbahnhofról a repülőtérre 20 percenként közlekedő repülőtéri busszal (Vienna AirportLines) lehet eljutni.


Közlekedés Bécsben

Bécs fejlett busz- metró- és villamoshálózata segítségével a város bármelyik pontjára könnyű eljutni, ezen felül gyorsvasutak is közlekednek a városban. Az 1,80 euróba kerülő (a buszon váltva 2,20 euró) vonaljegyekérvényesek az összes tömegközlekedési eszközre, átszállás, útmegszakítás nélkül, megengedett. Lehetőség van 24 órás (5,70 euró) 72 órás (13,60 euró), és 8 napos (28,80 euró) jegy megvásárlására is. A 14 eurós heti bérlet pontosan hétfőtől vasárnapig használható. 6 éven aluli gyermekek, szülői kísérettel, ingyen utazhatnak Bécsben. 6 és 15 év közötti gyermekek vasárnaponként, ünnepnapokon, és a bécsi iskolai szünnapokon ingyen utazhatnak.

A 18,50 euróba kerülő Bécs kártya (Vienna Karte) megvásárlásával nem csak ingyen lehet utazni 72 órán át a tömegközlekedési eszközökön, hanem számos múzeumra, és látványosságra min. 10 százalék kedvezmény is igénybe vehető, és számos étteremben is pl. ingyen ital jár a kártya felmutatása esetén. A kedvezmények részletes listája a kártya mellé adott kuponfüzetben van leírva.

Hívjon minket!
+36 1 801 2100Bécsi szállodák
© 2024. | Minden jog fenntartva

Főoldal | Adatvédelem | Külföldi szállodák | Kapcsolatfelvétel